Staf akademik visitor nga Polonia!

Ligjerata e hapur dy ditore e drejtuar nga Dr. Agnieszka Faron dhe Dr.Malgorzata Lesniak-Johann, dy pedagoge nga Akademia e Biznesit në Wroclaw të Polonisë, do të mbahet në Kolegjin "Biznesi" në Prishtinë.
Ky event është një mundësi e shkëlqyeshme për studentët dhe profesionistët e biznesit në Kosovë për të përfituar nga eksperiencat dhe ekspertiza e tyre në fushën e biznesit. Konferenca do të fokusohet në katër temat e mëposhtme.
“Business sector in Poland”
“How to boost creativity for high-education purposes”
Që do të ligjërohen nga Dr. Agnieszka Faron më 22 prill në ora 17:00
dhe
“Tourism demand in Poland”
“Investment attractiveness of Poland”
Që do të ligjërohen nga Dr.Malgorzata Lesniak-Johann më 23 prill në ora 17:00
Pjesëmarrësit do të kenë mundësinë të marrin pjesë në prezantimet e specializuara, duke diskutuar dhe duke ndarë idetë dhe praktikat më të mira në fushën e biznesit. Kjo është një mundësi e shkëlqyeshme për të zgjeruar njohuritë dhe për të ndërtuar kontakte me profesionistë dhe ekspertë të fushës së biznesit europian, duke e bërë këtë konferencë një ngjarje të pazëvendësueshme për komunitetin e biznesit në Kosovë.


>

më shumë

Trajnim për E-tutor (student) dhe workshop i stafit ne Universitetin Teknik Dresden!

Një javë e suksesshme dhe dinamike në Gjermani në kuader të projektit COWEB.
Kjo javë në Dresden në Technische Universität Dresden në kontekstin e Projektit COWEB - Mësimi Virtual Collaborative në WB HEIs – Trajnim i E -tutorve & Vizita e vëzhgimit të stafit. Studentë dhe antarë të stafit të Kolegjit Biznesi nga Prishtina dhe dega Prizren kan marrë pjesë në shkollën verore duker punuar mbi idetë e tyre për Smart City Tirana dhe projektet institucionale të të gjithë institucioneve partnere të projektit COWEB.
Projekti COWEB ka për qëllim zhvillimin e kapaciteteve mbi mësimin dhe bashkëpunimin virtual VCL.

Studentët e Kolegjit Biznesi do të angazhohen në implementimin e këtij projekti në nivel institucional, regjional dhe ndërkombëtar . Projekti që do të implementohet është vlersuar nga institucione nërkombëtare dhe në bazë të saj do të realizohet nga Kolegji Biznesi.
Këtë shkollë vizitë dhe trajnim e pasuruan, vizitat në institucionet industriale Volkswagen Group, dhe institucione tjera kulturore dhe arsimore të qytetit të Dresdenit në Gjermani.
#Erasmus+#KA2 CBHE#VCL#ndërkombëtarizimi#COWEB#internationalization

më shumë

Trajnimi Hackathon në internet, i organizuar si pjesë e Projektit HACK-IT!

Ne jemi të emocionuar që ju të bashkoheni me ne për këtë ngjarje emocionuese ku edukatorët do të bashkëpunojnë për të inovuar dhe adresuar sfidat në arsimimi.
Ju lutemi sigurohuni që të regjistroheni në kanalin Discord për të lehtësuar ekipin formimi për Hackathon në 3 dhe 4 Prill.
Data: 3 Prill
Ora: 12:00 pasdite EET deri në 16:00 pasdite EET (10:00 deri në 14:00 sipas kohës së Portugalisë)
12:00-12:15- Mirësevini dhe Nisja – Vitor / Namrata
12:15-12:45 - Crister Nyberg: Biseda mbi dixhitalizimin në arsim
12:45-13:00: Prezantimi i trajnerëve
13:00-14:00: Procesi Hackathon: Maria Haukka
Ekipet punojnë në grupe dhe trajnojnë trajnerin
14:00 –14:30- Dreka /pauzë
14:30-16:00 Ekipet punojnë në grupe
Gjatë ngjarjes, trajnerët do të jenë në dispozicion për tju udhëhequr.
Do të krijohen skuadra dhe do tju ofrohen sfida për të punuar në bashkëpunim.
Data: 4 Prill
Ora: 12:00 pasdite EET deri në 16:00 pasdite EET (10:00 deri në 14:00 sipas kohës së Portugalisë)
12:00-12:30: Mirë se vini
12:15-12:45 - Prototiping and Pitching
12:45-13:00: Pushim
Ora 13:00-14:00 Ekipet punojnë në grupe
14:00 –14:30- Dreka /pauzë
14:30-16:00 Ekipet punojnë në grupe


më shumë

Misioni

Kolegji Biznesi vazhdon traditën e tij akademike pozitive, krijon mjedise dhe përvoja akademike transformuese për të realizuar potencialin e plotë të studentëve të tij, ai zbaton standarde të përparuara të mësimdhënies, hulumtime shkencore dhe ndihmon zhvillimin ekonomik të vendit në përgjithësi.

Apliko