Inovacioni, dron autonom detektues i zjarrit!


Muaj i ri, arritje të reja!
Një video që paraqet eksperimentin ITIEMS, që është një Sistem Inteligjent i Menaxhimit të Emergjencave të Drejtuar nga IoT, është tani online https://tinyurl.com/s4a11223
Partneri i SMART4ALL, Marseco Software Macedonia, bashkoi forcat me Kolegji Biznesi në Kosovë, me mbështetjen e Qendrës për Menaxhimin e Krizave të Maqedonisë së Veriut, për të zhvilluar dhe ofruar #hardware dhe #softuer për zbulimin e hershëm të zjarrit duke përdorur UAV (Mjete ajrore pa pilot). UGV (automjete tokësore pa pilot), sensorë të fuqishëm dhe pajisje VR/AR.
Kredite për Visar Shehun, Fitim Besimin, Liridon Selmanin, Urim Vejselin, Shyqeri Kabashin dhe Milazim Shabani të cilët u angazhuan për realizimin me sukses të eksperimentit
IoT Driven Intelligent Emergency Management System (ITIEMS) by Marseco & College Biznesi (youtube.com)